Engels

De Engelse taal neemt als wereldtaal een zeer belangrijke plaats in. Of je in Nederland verder wilt komen of een tijdje in het buitenland wilt verblijven, met een goede kennis van de Engelse taal heb je altijd en overal een voorsprong. 

Hoe zien de Engelse lessen eruit?
Tijdens de Engelse les wordt zowel Engels als Nederlands gesproken. Het voordeel hiervan is dat je zowel gewend raakt aan de Engelse klanken als de uitleg sneller én beter begrijpt, omdat laatstgenoemde in het Nederlands wordt gegeven. 

Hoe jij je opdrachten wilt maken, bepaal je zelf. Je kunt ervoor kiezen om zelfstandig te werken in je eigen tempo of om samen te werken in groepjes. Elke leerling volgt zijn/haar eigen leerpad om uiteindelijk hetzelfde doel te bereiken: goede resultaten. Wat erg leuk is, is dat je leert presentaties te geven in het Engels. Ook stel je elk jaar een English Portfolio samen met uiteenlopende opdrachten. Zo lees je een boek en maakt op basis van vragen een verslag; kijk je klassikaal naar een film en maakt ook op basis van vragen een verslag. Je portfolio bevat ook een PowerPoint presentatie die je in het Engels presenteert etc. Uiteraard doe je dit onder begeleiding van je docent, die je stimuleert het beste uit jezelf te halen. 

Ben je goed in Engels? Dan bieden wij je de mogelijkheid je talent in te zetten om andere leerlingen, die moeite hebben met de taal, te helpen met uitleg. Zo benut jij je talent en is een andere leerling hierbij gebaat. 

Inzet ICT 
ICT wordt tijdens de lessen Engels ingezet als onderdeel van een mix van leren uit tekst- & werkboek, een schrift voor aantekeningen en moeilijke woorden en digitale opdrachten. Denk hierbij aan herhalings- / verrijkingsopdrachten, informatie over de stof opzoeken op het internet en feedback van de docent op digitaal ingeleverd werk. 

Examenjaar 
In het examenjaar ligt de focus op het behalen van goede resultaten voor zowel het Schoolexamen als het Centrale examen. Gedurende het gehele jaar werk je aan je woordenschat en de vier vaardigheden: lezen, schrijven, spreken, luisteren. 

In periode 1 ligt de nadruk op het schrijven van o.a. een zakelijke e-mail, de English Portfolio, waarmee je in leerjaar 3 start met aansprekende opdrachten. In leerjaar 4 vul je je portfolio aan. De English Portfolio vormt uiteindelijk de basis voor het examen Spreekvaardigheid. 

In periode 2 bereid je je o.a. voor op het examen Spreekvaardigheid met het voeren van gesprekjes op basis van je English Portfolio en door naar het nieuws in het Engels te kijken en deze in het Engels te bespreken. 

Periode 3 staat in het teken van de kijk- & luistervaardigheid, waarbij video- en audiofragmenten aan bod komen. Uiteraard word je in deze periode extra getraind in het onderdeel tekstbegrip als voorbereiding op het Centraal examen. Dit alles bij elkaar vormt een solide basis voor een goede score op het eindexamen. 

Tekstbegrip
Een belangrijk onderdeel van het Centraal Examen is tekstbegrip. Tijdens de Engelse lessen besteden wij veel aandacht aan dit onderdeel, zodat je in het examenjaar goed beslagen ten ijs komt tijdens de examens. 

Study week London 
Als je in leerjaar 4 zit, ga je met de andere leerlingen uit de eindexamenklassen op werkweek naar Londen. Daar voer je een aantal opdrachten uit en kom je meer te weten over de Engelse cultuur en leefgewoontes. Je logeert bij gastgezinnen en communiceert in het Engels, wat weer een stimulans is voor je spreekvaardigheid. Uiteraard staan de nodige highlights van deze hoofdstad op het programma. De werkweek is een mooi begin van je eindexamenjaar op de Sav. 

Anglia – Stap voor stap beter worden in Engels
De Sav geeft leerlingen uit alle leerjaren de mogelijkheid deel te nemen aan Anglia-examens. Op eigen niveau en in eigen tempo werk je in de lessen aan de Engelse taal. Ben je goed in Engels? Dan krijg je extra uitdaging. Heb je wat meer moeite met de taal? Dan werk je met de duidelijke structuur van Anglia stapsgewijs aan je taalvaardigheid. 

Tijdens de lessen Anglia wordt Engels gesproken, waardoor communiceren in het Engels leuker én vanzelfsprekend wordt. Als je wilt, doe je mee aan het Anglia-examen. Als je bent geslaagd, ontvang je een certificaat.