Maatwerk voor topsporters

Ben jij een talentvol (top)sporter met een NOC*NSF-status? Dan bieden wij als Topsport Talentschool jou maatwerk om in sport én school top te presteren. Je komt in aanmerking voor extra begeleiding bij je studie en we passen je programma of rooster aan. 

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met
dhr. J. van Room - E j.vanroom@savorninlohman.nl

Speciale TopsportTalent informatiebijeenkomst
Voor alle vestigingen van CVO 't Gooi tezamen organiseren het LOOT-team één informatieavond georganiseerd voor zeer geïnteresseerde ouders en leerlingen. Deze vindt plaatst op 28 januari vanaf 18:30. U kunt zich inschrijven voor deze online-informatieavond via de website van het Comenius College.  U bent van harte uitgenodigd. 

Topsport Talent school (voorheen LOOT)
Het belangrijkste doel van CVO 't Gooi als Topsport Talent school is om sporters met talent alle kansen en mogelijkheden te geven hun talenten verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd is het ook zaak dat die talentvolle sporters een schooldiploma halen op een zo hoog mogelijk niveau. De combinatie van die twee dingen, dáár gaat het de Topsport Talentscholen om.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie over de organisatie op de website van Stichting LOOT.

Wanneer kom je in aanmerking voor een LOOT-status?
Wil jij gebruik kunnen maken van de faciliteiten van een Topsport Talentschool, dan moet je voorkomen in de database van NOC*NSF. Dan heeft je sportbond je een officiële status toegekend als: Belofte (B), Nationaal Talent (NT) of Internationaal Talent (IT). Als je gebruikt maakt van de faciliteiten dan vraagt de school een eigen bijdrage van €150,-. 

Topsport Talentbegeleiding
Van welke faciliteiten kun je gebruik maken? Voor iedere sporter is er maatwerk: onze topsportbegeleider kijkt wat jij als sporter nodig hebt om sport en school goed op elkaar af te stemmen.
De topsportleerling kan gebruik maken van één of meer van onderstaande mogelijkheden:

  1. de topsportbegeleider als aanspreekpunt voor vragen over de combinatie school en sport;
  2. aanpassingen in het rooster zodat jij kan trainen overdag;
  3. hulp bij het maken van een planning;
  4. uitstel of vermindering van huiswerk;
  5. ontheffing van vakken als het programma echt te zwaar wordt
  6. inhalen van toetsen/leerstof;
  7. toetsen verplaatsen of in aangepaste vorm maken;
  8. examen spreiden over twee jaar;
  9. de LOOT-coördinator als algemeen aanspreekpunt.