Debatteren kun je leren...


Houd jij van een goede discussie? Debatteren is een vorm van discussiëren waarbij leerlingen volgens een vaste vorm leren argumenteren. Het is belangrijk voor je verdere loopbaan dat je een mening kunt onderbouwen met sterke argumenten en die van een ander kunt weerleggen.

Wat doen we aan debatteren?
In leerjaar 2 krijgen alle leerlingen een stevige basistraining. Tijdens lessen Nederlands, maatschappijleer of levensbeschouwing zetten we debat regelmatig in om je mening te slijpen en overtuigend te presenteren.
Jaarlijks gaat in september een groep leerlingen uit leerjaar 3 tijdens de Hilversumse Vredesweek  in debat met enkele gemeenteraadsleden. In het najaar volgen alle 3e jaars leerlingen in het Project Den Haag een tweede training debatteren, gericht op het slotdebat van het project. Elke leerling is dan lid van een politieke partij die stelling neemt in maatschappelijke problemen. Debatteren draagt zo bij aan burgerschapsvorming.

NK debat
Om onze debattalenten extra te stimuleren, doet de Sav met het debatteam van leerlingen uit leerjaar 3 en 4 mee met de Nederlandse Kampioenschappen debatteren. Aan deze jaarlijkse wedstrijd in maart hebben wij goede herinneringen. Wij hopen ook in 2019 goed te presteren en verbaal indruk te maken. 

Meer informatie is te verkrijgen bij de debattrainer:
mw. J. van Wetering - E j.vanwetering@savorninlohman.nl