Nieuwe school in Hilversum: Lucent College

Geplaatst op 05-10-2020
Vanaf schooljaar 2021-2022 gaat de Savornin Lohman lesgeven vanuit een ander gebouw! We verhuizen naar de Larenseweg en krijgen de naam 'Lucent College'. 

Hieronder het persbericht:

Nieuwe school in Hilversum: Lucent College

Eén van de grote scholengroepen van de regio, CVO ’t Gooi, gaat stevige veranderingen doorvoeren in haar onderwijs. College de Opmaat stopt komende zomer (2021) met het huidige vmbo-onderwijsaanbod. Op deze locatie komt een nieuwe havo-mavo school onder de naam Lucent College. De Savornin Lohman zal opgaan in het nieuwe Lucent College en verhuist van haar huidige plek in Hilversum Zuid naar het pand aan de Larenseweg. Bestuurder Dennis Roobeek laat weten dat het management met deze veranderingen het onderwijs wil moderniseren en beter aan wil laten sluiten op de wensen van leerlingen en ouders in de regio.

Lucent College zal kleinschalig, vernieuwend en praktisch havo- en mavo-onderwijs bieden. De naam dankt het aan de wijk waar de school staat. Lucent wordt een lichte en moderne school met een persoonlijke aanpak en veel keuzes aan de leerling. Het zal in de toekomst aansluiten op het vmbo-onderwijs van het nabijgelegen Hilfertsheem College, dat ook deel is van CVO ‘t Gooi. De open dag van Lucent College zal gehouden worden op 13 januari 2021 van 15.30 tot 19.00 uur op de Larenseweg 127 1221 CL te Hilversum.