Opening Mediatheek

Geplaatst op 17-12-2018

Persbericht

Woensdag 19 december opent mevrouw Wolthers, wethouder van Onderwijs, de nieuwe mediatheek van de Savornin Lohmanschool.

Mede dankzij gulle giften is de boekenkast gevuld met aansprekende titels en kunnen leerlingen nu lezen in zitzakken en andere mooie meubelstukken.

Voor de Savornin Lohman heeft de leesbevordering hoge prioriteit. In samenwerking met Bibliotheek Hilversum organiseert de Sav meer activiteiten voor alle leerlingen om het lezen van boeken te stimuleren. Zo doet de school mee met de voorleeswedstrijd Read2me en volgen leerlingen diverse programma’s op het gebied van poëzie en fictie.

Meer boeken zijn altijd welkom. Daarom nodigt de school iedereen van harte uit haar mediatheek als goed doel te gebruiken voor overbodig leesmateriaal, dat nog geschikt is voor leerlingengebruik.

De nieuwe mediatheek is te danken aan de inzet van medewerkers en leerlingen die het afgelopen jaar geld hebben ingezameld met onder meer statiegeldacties, carwash en galaavond. Naast leerlingen en medewerkers hebben ook ouders, de Rabobank en de Bibliotheek Hilversum dit initiatief actief financieel gesteund. Vanuit de samenwerking met de buurt hebben de eerste vrijwilligers voor de begeleiding zich al aangemeld. Meer vrijwilligers zijn zeker welkom.
Media
  • mediatheek