Magister uitleg
Voor de administratieve verwerking van haar leerlinggegevens, cijfers en aan- en afwezigheid werkt College De OpMaat met het online programma 'Magister'.

De leerlingen (en hun ouders) krijgen inzage in Magister met een eigen inlogcode. Om Magister te kunnen gebruiken is het noodzakelijk het programma Silverlight te installeren op de computer. Een handleiding hiervoor vindt u hier.

Nadat dit programma geïnstalleerd is, is het mogelijk behaalde cijfers te zien, het rooster en de absenties. Dit wordt aan het eind van de dag bijgewerkt.
Let op, de cijfers zijn altijd onder voorbehoud, er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend. Staat er 'Inh' dan betekent dit dat die toets is gemist en dus nog moet worden ingehaald.

Geen wachtwoord of problemen met inloggen?
Ouders die problemen hebben met inloggen kunnen mailen naar magister@cvogooi.nl.
Leerlingen kunnen bij de ICT afdeling of administratie op hun vestiging hun wachtwoord vragen.

Belangrijke informatie voor ouders
Zorg dat uw e-mailadres bekend is binnen Magister. De meeste communicatie van de school gaat via het e-mailadres dat bij Magister is ingevuld.
U bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van dit adres. In de handleiding (zie hierboven) kunt u lezen hoe u uw e-mailadres kunt aanpassen.

Let op: Het is belangrijk dat u als ouder inlogt via uw persoonlijke inlog en niet via de inlogcode van uw zoon of dochter! Bent u uw persoonlijke code kwijt, vraag dan een nieuwe inlogcode aan via magister@cvogooi.nl.Nieuws over Apple iOS7:
De huidige versies van de apps Magister Maestro en Magister Meta functioneren niet in combinatie met iOS7. Magister heeft nieuwe versies aangeboden aan de App Store, maar het kan tot eind september duren voordat Apple deze updates vrijgeeft. Wacht dus nog even met het installeren van iOS7! Zodra het allemaal naar behoren werkt, plaatsen we een bericht op de site.


Meta, de Magister leerlingapp op tablet en smartphone
(alleen voor leerlingen)
In schooljaar 2011-2012 lanceerde Schoolmaster Meta, dé Magister app voor leerlingen. Deze app geeft de leerling met een iOS of Android smartphone of tablet toegang tot Magister data zodra deze informatie in Magister door de school is vrijgegeven. Deze app voor leerlingen is gekoppeld aan de rol van leerling in Magister. Altijd en overal gratis je agenda, cijfers, aanwezigheid, huiswerk, berichten bij de hand! De ELO en studiewijzers kunnen hierop (nog) niet in beeld worden gebracht. Klik hier om de Meta app te installeren en de gebruiksaanwijzing op te vragen.

Mata, de geavanceerde Magister app voor tablets
Op dit moment wordt gewerkt aan een app met een uitgebreidere functionaliteit. Hiermee kunnen ook de ELO en studiewijzers in beeld worden gebracht. Deze komt waarschijnlijk eind september 2013 beschikbaar. Ook deze app werkt alléén voor leerlingen en niet voor ouders. Meer info op mata.schoolmaster.nl

Komt er ook een Meta en Mata voor ouders?
Naar verwachting komen er te zijner tijd zeker apps voor ouders. Bij het maken van de apps is besloten om deze voor ouders en leerlingen NIET in één app te combineren. Reden daarvoor is dat dit de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede zou zijn gekomen. Op basis van ervaringen met de Meta app en nader onderzoek bij de doelgroep ouders zal Magister na de introductie van de Meta app starten met de bouw van de ouder apps.
Handleidingen
Meta en Mata, de leerlingapps!
Klik op de afbeeldingen voor alle
informatie en download de app.

Nog niet geschikt voor iOS 7 !
Snel naar gebruiksaanwijzingen
Magister:

- Gebruiksaanwijzing ouders

- Gebruiksaanwijzing leerlingen

- Magister mobiel (Niet voor ouders)

- Opdracht inleveren in de ELO

- Onderdeel toevoegen aan logboek

- Inschrijven Modules

Vragen?
Mail de magister helpdesk:
magister@cvogooi.nl
College de OpMaat | Larenseweg 127 1221 CL Hilversum | tel: 035 - 695 01 72 | fax: 035 - 695 35 08 | info@collegedeopmaat.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV