Lille, France, 12 et 13 mai 2016

Lille, France, 12 et 13 mai 2016, 3 et 4 ième classe 

Door de heer Stol

Op 12 en 13 mei 2016 zijn we met de klassen 3 mavo, 3-vwo, 3 havo en 4 havo naar Frankrijk gegaan. Om 06.30 uur zijn we met de bus naar Lille vertrokken om de leerlingen daar onder te dompelen in een “bain linguistique”.
Doel van de reis was spreekvaardigheid en ook om de leerlingen kennis te laten maken met de Franse cultuur. Lille ligt op korte afstand en is daardoor een perfecte locatie.
Voorafgaand aan de excursie zijn we in de vakles Frans beziggeweest met de nodige voorbereiding. Opdrachten zijn gemaakt en zullen deel uitmaken van het in te leveren dossier. 

Bij aankomst in Lille hebben we de leerlingen speurtochten uitgedeeld. Door deze speurtochten met bijbehorende opdrachten te doen leerden de leerlingen heel gemakkelijk de stad kennen. 

Na de speurtocht zijn we in drie verschillende restaurants in de stad gaan lunchen. Uiteraard hebben wij ons aangepast aan de Franse cultuur: warme lunch èn een toetje.
Voor een aantal leerlingen was dit best wel wennen: geen boterhammen en melk.
Na de lunch zijn de leerlingen verder gegaan met de opdrachten waar we in de klas al enige voorbereidng voor hadden gedaan. Zij zijn o.a. op de Fransen afgestapt en hebben hen in vloeiend Frans een interview afgenomen.
Daarna hebben zij zich beziggehouden met het maken van een reisfolder. Fotograferen en filmen van bekende of mooie gebouwen was hier een onderdeel van.
Wij kijken terug op twee fantastische dagen met prachtig weer en kijken uit naar de eindresultaten die de leerlingen zullen inleveren. 

Via deze weg bedanken wij nogmaals de collega’s die als begeleider zijn meegeweest voor het laten slagen van deze excrusie.


Namens de gehele sectie Frans!

 


Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV