Medische Beeldvorming

Excursie Medische Beeldvorming

 

Door mevrouw Volkerts-Gretna

 

Op donderdagmiddag  29 oktober was het zo ver... Met  in totaal 24 leerlingen van 4 havo, 5 havo en 6 vwo mochten we een kijkje nemen achter de schermen van de afdeling Radiologie van het Tergooi ziekenhuis in Hilversum. 

Direct na het zesde uur vertrokken we naar  het ziekenhuis. Als begeleiders waren mee mevrouw Volkerts en de heer Akrikez, die in deze periode de NLT module "Medische Beeldvorming" geeft. Els Spit, opleidingsfunctionaris bij de Radiologie had  samen met haar enthousiast team  een uitdagend programma voor de leerlingen voorbereid.  

We werden om 16.15  uur hartelijk ontvangen in een zaaltje, en na een inleidend praatje, kregen de leerlingen van 16.30 tot 18.45 uur in groepjes van vier in de vorm van een carrousel een rondleiding en demonstratie langs alle modaliteiten, zoals de CT, de nucleaire geneeskunde, interventieradiologie, echografie, de conventionele röntgen en de MRI. Het enthousiasme van de radiologisch analisten werkte heel aanstekelijk op de leerlingen

Na afloop  kwamen we weer terug in het zaaltje en werd aan de hand van een aantal casussen getoetst wat de leerlingen hadden opgestoken van de uitleg over het gebruik van de verschillende apparaten. Het was een bijzondere ervaring.

lees meer >>>

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV