Koersplan

Kom verder 2013 - 2016; Ontwikkeling in verbondenheid.

Ieder mens is waardevol, ieder mens bezit unieke talenten. Vanuit die overtuiging biedt CVO ’t Gooi kwalitatief hoogstaande opleidingen aan voor vmbo- (inclusief lwoo-), havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen uit Hilversum en omgeving. Want leren en jezelf ontwikkelen, dat doe je niet alleen, dat doe je samen, verbonden met elkaar en met je omgeving.

Ontwikkeling en verbondenheid zijn onze kernwaarden. Sterke begrippen die zullen doorklinken in ons denken en handelen. Ze passen ons. Wij geven deze kernwaarden door, binnen en buiten de scholen. Met dit strategisch beleidsplan zetten wij de koers uit naar 2016. Een koers uitzetten doe je omdat je ergens doelgericht heen gaat. Dat doel en de weg daarheen beschrijven wij in dit document. De weg naar dat doel bestaat uit vergezichten en richtlijnen. Wij komen wetgeving tegen en ontwikkelingen die bepalend zijn voor de koers. Zo’n weg kun je alleen samen bewandelen in de wetenschap dat CVO ‘t Gooi alleen succesvol zal zijn als ook de basis op orde is. 

Onze vier scholen: het Comenius College, College de OpMaat, Hilfertsheem-Beatrix en De Savornin Lohman, hebben ieder een eigen karakter en bieden onderwijs op maat. Toch delen zij dezelfde centrale waarden. Waarden die zichtbaar zijn in de organisatorische, onderwijskundige en pedagogische keuzes die wij maken. Daar laten we zien wat we beloven. De specifieke accenten in ons handelen en in ons onderwijs hebben wij kernachtig samengevat in onze slogan: Kom verder! 

Vanuit ‘verbondenheid’ prikkelen wij leerlingen om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Daar, én op school kunnen ze aan het werk met hun talent, zich ontwikkelen, zodat ze herkend en erkend worden. Dat maakt zowel het werk van de docent als het leren betekenisvol. Bovendien laten wij op deze wijze zien dat het christelijk perspectief binnen CVO nog altijd actueel is. 

Vanuit ‘ontwikkeling’ leggen wij accenten op sport (LOOT), kunst en cultuur, exact en techniek. Wij bieden een breed onderwijsaanbod, kleinschalig georganiseerd, geënt op de multimediale maatschappij. Onze leerlingen brengen wij verder dan een diploma alleen: wij leiden hen op voor de wereld van morgen. Iedere leerling wordt gestimuleerd om  te excelleren op eigen niveau. Leren op een school van CVO ’t Gooi betekent ook nadenken over de vraag hoe je betekenis geeft aan je leven. Om dit kracht bij te zetten verbinden we vakinhouden aan levensechte vraagstukken en voorbeelden. CVO ’t Gooi zoekt de verbondenheid met de wereld om ons heen, levert een bijdrage aan deze wereld. We zijn daarmee scholen midden in de samenleving.

Geïnteresseerden kunnen hier de volledige tekst van het koersplan 'Kom verder 2013-2016' downloaden.
CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 65 17 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV